top of page
02_9 - Foto.jpg

De rijke historie van Stiens

Wist je dat Stiens een terpdorp is - ontstaan enkele eeuwen voor het begin van de jaartelling? Het dorp groeide uit tot belangrijkste terpdorp in de omgeving. Met de historische panden, de Sint-Vituskerk, molens en oude straatjes en bruggetjes voel je nog steeds de rijke historie van Stiens.

molen.jpeg
Schermafbeelding 2023-04-13 om 23.59.22.png

Karakteristiek dorp in de gemeente Leeuwarden

Het karakteristieke dorp Stiens ligt in de gemeente Leeuwarden, in de provincie Friesland. Stiens vervult een centrumfunctie in Noord-Friesland: gelegen aan de N357 is Leeuwarden lekker dichtbij en de Randstad, Heerenveen, Harlingen en Groningen zijn erg goed bereikbaar. Leeuwarden is zelfs op de fiets te bereiken (10 km). Binnen een halfuur ben je dus op de fiets in de leuke hoofdstad van Friesland!

 

De Remise is het middelpunt van een rustige en karakteristieke wijk in Stiens, waarvan de omliggende nieuwbouwwoningen erg geliefd zijn. Het groen in de wijk wordt zoveel mogelijk behouden en er wordt continue gezocht naar de balans tussen de gebouwen, gebruikers en de omgeving. De geschiedenis in het dorp wordt behouden, benadrukt en is overal in terug te zien. 

 

Kortom: De Remise wordt een eigentijds, maar karakteristieke woonplek in het hart van een geliefde wijk in Stiens.

bottom of page